Група „Маргаритка“

Росица Петрова
учител

Валентина Андреева
ст. учител

Бояна Бояджиева
пом. възпитател

Обичаме да играем, не обичаме да скучаем. Обичаме приятелите, не обичаме да сме сами. Обичаме да ни обичат! Обичаме да сме щастливи!

ГАЛЕРИЯ:

❤️Море от любов❤️ В море от любов се потопиха момичетата и момчетата от група „Маргаритка“ и техните майки. В импровизираното студио на „Море от любов“ те говориха за най- обичаните хора в живота си- техните майки. Всяко дете нарисува лика на своята майка, а тя от своя страна- лика на своето дете. Накрая с радост изиграха танца „На мама“. Така запаметиха още един прекрасен спомен за своята взаимна любов.

Всеки народ има своите духовни водачи и будители, които в мигове на изпитание са поддържали жив националния му дух, помагали са му да не забравя кой е, откъде идва и къде отива.

❤️ Искам да съм мъничък вълшебник, за да мога с пръчица в ръка да създам магически учебник, който се нарича,, Доброта"!❤️❤️❤️

Градинари в група🌼,,Маргаритка "
Аз и моята сестричка
имаме градина.
Със лопата и мотичка
работим двамина.

Играем и творим с пластелин 🐟🐙🐛🐠

🌍🌳Земята е наша къщурка зелена и нека е чиста, добре проветрена, и нека е топла, и нека да свети снежецът през зимата, а слънцето лете. Да кацне в дърветата песен на птиче, сребриста от рибки реката да тича, И нека я пазим- за тебе, за мене, едничка е тази къщурка зелена. За да отбележат Деня на Земята, децата от 🌼група „Маргаритка” засадиха цветя в двора на детската градина. 🤝Благодарим на родителите за красивите цветя и отзивчивостта!

Зададе се Великден през вечните поля и празнично нагиздена е цялата земя. "Христос Воскресе!" ще екне в нощен час. "Воистина Воскресе!" ще кажат всички с глас.

Група,,Маргаритка " 🌹Честит празник!🌹 Ако усмивките не стигнат днес, за твоя празник радостен да греят, на слънцето ще пратя нова вест за тебе само днеска да се смее. А ако друго нямам в тоя час да донеса на твоя празник ярък, при тебе ще остана просто аз- най- хубавият на света подарък.

Работилница за мартенички

👨‍👦Честит ден на бащата !👨‍👦 🌼група “Маргаритка” 🌼 Моят татко
Моят татко всичко може
няма нищо да отложи
, пазарува, чисти и помага,
ах, това е истинска отмяна.
Мама казва: мъж-мечта
баба казва- син скала,
а за мене татко е герой,
всичко може той.

🏡👨‍👩‍👧‍👦21.11 Ден на християнското семейство👨‍👩‍👧‍👦🏡

16 ноември - международен ден на толерантността
Ако някой е различен, ти подай ръка.
Примера си личен показвай на света.
С усмивка се отваря и най-тежката врата.
Сърдечност, човечност, доброта
винаги ще има на света.

Милите сестрички
Хванали се за ръчички
Във гората те отиват
Шарени листа събират
За градината любима
Да направят те картина
Лист по лист лепят
Стаята да украсят
Кестени, шишарки оживяват
В животни горски стават
В група "Маргаритка" заживяват.
Автор :Мама Галя 🍁🍂

1 октомври-Световен ден на музиката! "Където думите се провалят,говори музиката." Ханс Кристиан Андерсен

,,Парад на превозните средства" Би-бип,би-бип,би-бип. Качете се момчета на моята кола за миг ще ви откарам до близката гора. Колата вози леко и в дъжд,и в пек,и в мраз,и стига на далеко там дето искам аз.

Защо децата в часовете сини вървят към детските градини?
Защото чакат ги на сутринта най-пъстрите играчки на света.
Защо в зениците им слънце свети и са усмивките им с дъх на цвете?
Защото сред приятели добри ги чакат весели игри.

Спортен празник

Обичаме книгите и се учим от тяхната мъдрост,🌼🍀🌼

Приказки слушам и песнички пея
в нашата детска градина.
Имам си много приятели в нея-
цяла дружина, цяла дружина.

Бялото кокиче щом се разцъфти,слънце запрепича,светнат широти и пристигне щъркът в родните места,мога ли да сбъркам-туй е Пролетта!

Тази пъстра мартеничка баба ми я еърза- да съм като лястовичка пъргава и бърза. Както тя е от коприна бяла и червена, да съм цялата година здрава и засмена

" Бабо, разкажи ми" Бабата на дете от групата прочете на децата приказката "Косе Босе"

В очакване на Коледа

За птичките с любов❤️🏠🐦🏠❤️

Някой е нашарил пак гората и земята е поръсил със листа. Отлетяха птичите ята и врабците само под стрехата чик- чирикат:" Есен е дошла!"

Публикации:

Група "Делфинче"

ВЕЛИКДЕН Е!

Светло и топло е навън . Всичко е хубаво и различно . Пъстреят в градината пролетните великденски цветя . Из въздуха се носи аромата на

група "Маргаритка"

„Математика!Ура!“

През м. Януари в групите „Маргаритка“ ,„Слънце“ и ”Моряче” се проведоха състезания „Математика!Ура!“, в които децата демонстрираха наученото до този момент по образователното направление. +40

група "Детелина"

Запалване на коледната елха

С Коледен флашмоб децата от ДГ „Детелина“ поздравиха своите родители. Всички заедно отброиха от 10 до 1 и … сградата на детската градина грейна в

Група "Делфинче"

Есен е!

Есен е! Един от най-вълшебните сезони, в който всичко избухва в пъстра красота, сякаш природата е спестявала цяла година за големия финал … Всяко листо