Група „Детелина“

Дафина Асеникова
главен учител

Мария Николова
учител

Галина Едрева
пом. възпитател

ГАЛЕРИЯ:

❤️Когато става дума за любов,думата е мама !
Децата от 🍀
група "Детелина " отправиха поздрав към майките и им пожелаха слънчеви усмивки,споделени мигове и капчица магия всеки ден.

🐝Пчеличка лекокрила лети от цвят на цвят. В кошничка събира слънчев аромат.🐝

👵🍀С много красота и стил започна празничният ден, в който малките госпожици и господа от група „ Детелина фешън“ разнообразиха традиционното честване на празника „Бабинден“. Тази година за 21 януари, малките манекени дефилираха в модни ретро костюми от миналото. Ревюто беше под мотото „Младостта на баба“. Децата показаха как са се обличали жените и мъжете в близкото минало. Разбира се, на модния подиум не липсваха и тоалети от красивата ни българска носия – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на националната ни култура. Талантливите ни мини манекени показаха част от гардероба и на съвременната баба. Нека не забравяме, че нашите баби също са били мънички.

Какво е доброта? Това е желанието на някого да даде щастие на друг, да спре сълзите, да подари усмивка.
На този хубав ден споделяме с вас една приятелска инициатива на децата от група “Теменужка“ на ДГ „Детелина“, които гостуваха на малките малчугани от група „Детелина“ .
Адаптацията на децата от първа група в началото на учебната годината в детската градина трябва да се случва чрез радостни преживявания и игри. С голямо желание и любов децата на група“ Теменужка“ подариха книжки за малките сладури и заедно с тях ги разгледаха и разговаряха с голяма емоция. Те направиха престоя им в групата още по- приятен и забавен. Всяко дете стана „Посланик на доброто“, за да направи света по-добро място за живеене, изпълнено с добри дела.
Важно е да учим децата на съпричастност и да бъдат пример за добрина!
mira Petrova, Валентина Радойчева и 93 други

🏆🍀Отново повод за гордост! 🍀🏆 Достойно участие на децата от група “Детелина” в Пети математически турнир за деца от предучилищна възраст “Многознайко “ ,проведен в гр. Бургас . Те се представиха отлично , за което получиха грамоти и медали ! 🏅👏🏻Поздравления деца !👏🏻🏅

Има място под небето и то е точно там, където всички ние сме родени: бели, жълти ,черни и червени. Играем, пеем и се смеем, но да я пазим вече знаем. 🌏⭐️Наричаме я нашата Земя, най-ярката за нас звезда и роден дом за всички живи същества. Международният ден на Земята – 22 април 2023 година бе чудесен повод за децата от 🍀група „Детелина“ да обогатят знанията си за нашата планета, да научат повече за взаимодействието на човека с природата. 🌷🌿С много емоции бе съпроводено засаждането на цветя и семена в био градинките на двора в детската градина, където на практика децата направиха двора по-красив и зелен. Така, малки и големи, се обединиха около идеята да пазят околната среда, защото грижата за нея е грижа за живота. Научиха, че трябва да пазим и обичаме Земята, за да ги има децата, цветята, въздуха и водата. Мили хора! Дървета, цветя и треви посадете. Природата чиста на потомците оставете!

Великден е сред най-почитаните и светли християнски празници, празник на който всички отбелязваме новото начало, силата на вярата, доброто и любовта. На Велики четвъртък, най - важният ден от страстната седмица, децата от 🍀група "Детелина", спазиха традицията и боядисаха шарени яйца. Най - напред се запознаха с историята, традициите и символиката на празника, а след това запретнаха ръкави и се захванаха за работа. Много усмивки предизвикаха малките изцапани ръчички на малчуганите. Готовите разноцветни яйца грейнаха като детски слънца, а децата побързаха да ги поставят в красиви кошнички. Приятни емоции изпитаха децата от крайния резултат –шарени,пъстри , цветни яйца . Честито Възкресение Христово, мили деца и родители! Желаем ви мир и доброта, спокойствие и топлина, светлина и хармония!

Математическият дух завладя децата от група 🍀„ Детелина“🍀. В чест на големия християнски празник „ Великден“ 🪺всички детелинки смело се включиха във Великденското математическо състезание „Умниче математиче“, което се провежда с цел да стимулира и насърчи интереса на децата към математиката. Децата демонстрираха своите знания и без проблем решиха подготвените задачи. Всички заслужиха титлата „умниче математиче“. В края на състезанието бяха наградени с грамота. Този своеобразен празник на знанието научи децата на толерантен състезателен дух и сътрудничество. Продължавайте да бъдете все така старателни, смели и любознателни, скъпи деца! 👏🏻🏆🧮➕➖🔢🏆👏🏻

🍀📚🍀 Вълнуващ бе днешния ден за децата от група „ Детелина“, които направиха своето първо посещение в библиотеката при НЧ „Просвета 1888 г ” гр. Поморие. Там малките посетители с голям интерес разгледаха отдела с книги за деца, запознаха се с правилата за ползване на библиотечните услуги, с „Молбата на книгата” - да бъде прочетена и върната в изряден вид. Разбраха какъв е реда за записване и издаване на читателска карта. Новите приятели на читалищната библиотека бяха приятно изненадани от г -жа Галина Паскова, която им предложи да оцветят картинки със символите на предстоящия празник „Великден“. 🍀📚🍀 🙏 Благодарим за гостоприемството на служителите , които ни позволиха да се потопим в необятния вълшебен свят на книгите.

Децата от 🍀група „Детелина“ 🍀– подкрепиха хората със синдром на Даун. Те се включиха в шареното и забавно предизвикателство за отбелязване на 21 март – Международен ден на хората със Синдром на Даун, за да покажат, че светът е шарен. Всички заедно заявиха: ,,Аз подкрепям хората със Синдром на Даун”. Разговаряйки по темата за това колко са различни хората, децата стигнаха до разбирането, че човешката индивидуалност прави света по-красив, по-цветен и по-интересен. Нека различието ни обединява, защото заедно сме по-силни! 🧦🧦🧦

🍀група “Детелина “ 🍀 💐Честит празник! 💐 Думата “Мама” какво е тя? Призвание, отговорност, грижа, но преди всичко любов.

Трети март! Трети март!
Чакан празник!
Свята дата!
Трети март!
Ден рожден на свободата!
В навечерието на Националния празник на България децата от група „ Детелина“ взеха участие в презентация викторина под надслов „ Моята хубава родина“ посветена на 3-ти март, с песни, стихове , знания и интересни факти свързани с имената, живота и делото на национални герои, допринесли за освобождението на България. Децата засвидетелстваха почитта си към паметта на героите, загинали за свободата на България. За успешното си представяне малките родолюбци получиха високи оценки и грамоти .

⬜️🟥група “Детелина”🟥⬜️ Децата от детска градина “Детелина” усукваха мартенички със своите родители през целия месец февруари по повод идването на Баба Марта. Идеята за изработването на най -дългата мартеница е да се съхрани старата българска традиция , да се запази красотата и духът на този обичай,за да се предава от едно поколение на друго . Малчуганите с голям интерес и вълнение оплитаха червения и белия конец , а мама, тати и баба бяха активни помощници . Силната мотивация за изработка на автентична , оригинална и най - дълга мартеница , която да свърже двете сгради на детската градина показа , че “ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ” . Създаде се у децата емоционална и естетическа наслада при изработването на традиционното изделие и успя да се провокира креативността на родителите и въвеждането на иновативни техники при изработването на мартеницата .

🌹България си спомня за великия българин Васил Левски - борец за "свята и чиста република "! 🇧🇬 Децата от група "Детелина "🍀 чрез мултимедийна презентация, стихотворения, песни и разкази се запознаха с живота и делото на Апостола и почетоха паметта му.

Една единствена дума е повод за празник. Дума, която изразява по най-ярък начин човешкото в нас. ❤️„Благодаря“!❤️
В нея се съдържа „благо“ и „дар“, защото добротата е едно от най-важните неща, които определя хората като вид.

👨‍👦Честит ден на бащата ! 👨‍👦 🍀група “Детелина”🍀 Времето, прекарано заедно с малчуганите, помага на бащите да разберат колко важни са те за увереността на детските крачки през живота, да открият,че най-голямата му сила е в това да бъдеш баща!

🎄Коледуване🎄

🎄🎅Коледа 2022г🎅🎄

🏅🏆👏🏻Заслужени аплодисменти на възпитаниците на група "Детелина" участвали в Националното състезание "Многознайко". Всички участници бяха отличени с грамоти и медали.
Скъпи деца, бъдете все така талантливи и прекрасни !
Уважаеми родители, бъдете горди с децата си и вярвайте в тях! Те са нашата надежда, нашето бъдеще !

🍀група”Детелина” 🍀 Днес в Деня на Християнското семейство вратите на ДГ "Детелина " бяха отворени за учениците от 3" б" клас от СУ "Иван Вазов " с учители г-жа Демирева и г-жа Богданова. Те поздравиха децата от група "Детелина " със стихчета и песни , като им пожелаха здраве,любов, сплотеност и разбирателство . А от своя страна детелинките им благодариха с песен и си размениха подаръци. ❤👨‍👩‍👧‍👦❤ Нека семейство да е пример и школа за семейни добродетели и целомъдрие.

Бъдeщитe пъpвoĸлacници oт гpyпa „Детелина“ oтбeлязaxa Meждyнapoдния дeн нa тoлepaнтнocттa под надслов " Да бъдем толерантни и заедно да сътворим един по-добър свят". Maлĸитe пaлaвници c интepec и жeлaниe ce вĸлючиxa във вcичĸи дeйнocти и нaй-вeчe в игpитe, чиятo цeл бeшe дa ce yчaт нa дoвepиe, изcлyшвaнe, взaимoпoмoщ, eмпaтия, eĸипнocт и пpиятeлcтвo.

Международен ден на Черно море 🌊 🐳🌊 На гости на група “Детелина “, бе Инспектор Надежда Илиева от отдел Опазване на Околната среда към Община Поморие. Чрез беседа , инсп. Илиева запозна децата с дейностите свързани с опазване водите на Черно море и как трябва да се грижат за чистотата му. Бъдещите първокласници отправиха послание за опазване чисти морски води,за грижа и отговорност към богатствата на морето🌊🐳🌊 🐟"Черно море-грижата ми за него днес е моят подарък за теб утре" 🐠

Игри по Безопасност на движението по пътищата! 🛴⭕️⛔️🚙🚦🛑🚸

"Хайде, тайната издавай,таз туршия как я правиш?"Отначало, да подготвим зеленчуците! Първо се измиват щателно (туй се прави обезателно!). Чушки и домати - цели. Морковите не се белят. Гулията - на парченца. Зеленцето - на цветченца... В туй бидонче ще я сложим, ред по ред ще я наложим. Ред чушлета, ред домати - тъй от всички зарзавати. Стрък кервиз за вкус богат, дюлята - за аромат! Тъй редихме - ред по ред... Но ви казвам (под секрет!): за успех на процедурата, тайната е... в саламурата!!! Да ви е сладко!

С весело настроение, спортни игри и закачки премина екскурзията на децата от група „Детелина “ до зоологическата градина в гр.Айтос . Децата се насладиха на чудесната природа и посетиха местната зоологическа градина.

1-ви октомври Световен ден на музиката "Музиката дава душа на вселената,криле на ума,полет на въображението и живот на всичко." / ПЛАТОН / 🎵🎹🥁🎼🪘🥁🪗🎶🎻 Днес децата от група " Детелина " отбелязаха празника на музиката като разпознаваха и свириха с различни музикални инструменти, пяха и танцуваха под ритмите на музиката .

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ! Венец от обич аз ще ти направя на тебе свидна, българска земя, РОДИНО мила, вечно ще те славя и в теб с душа и разум ще творя!

За поредна година децата от група "Детелина " отбелязаха деня на мобилността . В детската градина се проведе " Парад на превозните средства ". 🚑🚔🚘 Децата показаха наученото от своите учители за видовете превозни средства, безопасно пресичане на пешеходците и важността от опазването на околната среда за нашето здраве. Благодарим на всички родители за креативността, всеотдайността и съпричасността !♥️

🍀Честит първи учебен ден!🍀 📚Спорна и успешна нова учебна година на всички деца -малки и големи и на всички родители !📚 ♥️Пожелаваме Ви да вървите с големи крачки по пътя на знанието и никога да не се спъвате в него ! Бъдете здрави и щастливи!♥️ 🎊🎈На добър час !🎉🎈

Великден!
Иде празник весел,
шарени яйца донесъл.
Жълти, сини и червени,
нека всички сме засмени!
Светли Великденски празници от
група 🍀”Детелина”🍀

„ЗЕМЯТА Е НАША КЪЩУРКА ЗЕЛЕНА,
И НЕКА Е ЧИСТА, ДОБРЕ ПОДРЕДЕНА.
И НЕКА Е ТОПЛА , И НЕКА ДА СВЕТИ
СНЕЖЕЦЪТ ПРЕЗ ЗИМАТА, СЛЪНЦЕТО ЛЕТЕ.
ДА КАЦНЕ В ДЪРВЕТАТА ПЕСЕН НА ПТИЧЕ,
СРБРИСТА ОТ РИБКИ РЕКАТА ДА ТИЧА.
И НЕКА Я ПАЗИМ ЗА ТЕБЕ , ЗА МЕНЕ.
ЕДНИЧКА Е ТАЗИ КЪЩУРКА ЗЕЛЕНА.

📚”Походът на книгите”📚

🍶🐄“Пътят на млякото“ - проект "Еразъм +" 🐄🍶 Месецът с най-българските пролетни празници стартира с група 🍀 „Детелина“🍀. Под формата на игра, децата проследиха пътя на млякото- от доенето - до крайния продукт. Показаха своите познания и се представиха като истински кулинари в приготвянето на вкусен таратор. Така с много емоции и приятни изненади, въпросите на любопитковците все още не спират. А, на нас ни е вкусно … Заповядайте и вие! ☺️🍀☺️

За мама са цветята
набрани в този ден.
От всички на земята
най-скъпа е за мен.

Послушай песента ни,
за мама е и тя,
за мамините длани,
най-нежни на света!

група “Детелина” 🍀

И тази година посрещането на Баба Марта в детска градина " Детелина " се превърна в прекрасен празник. . Засмяната старица дойде с мартеници за всички и слънчево настроение. Докато си почиваше, дечицата и си отблагодариха за даровете със стихчета и песни. Очарована от поздрава, Баба Марта закичи с мартенички детските ръчички с пожелание да са здрави, румени, засмени. Накрая всички заедно друснаха весело хорце. С бели и червени мартенички бяха закичени всички родители, като децата не забравиха и пожеланията за здраве и сила .Децата изработиха и своите „ живи мартенички“, които ще бъдат засадени в двора на градината.

И днес се прекланят
децата
на Левски пред
подвига свят.
с Апостола на свободата
сме горди пред
целия свят.
Децата от група „Детелина“, облечени в одежди на четници и с невероятен ентусиазъм показаха впечатляващи знания, за един от най-светлите и харизматични личности от българската история - Васил Левски. Левски в детските очи е супергерой, те, рецитираха стихове и пяха песни посветени на него, поискаха смелостта , родолюбието и честността му, показаха, че докато споменът за героя е жив в очите и сърцата им , жива е и България.

🍀Стара поговорка гласи: 🍀 - “Кое е по-голямо от царя? - Детето!” Днес децата от група „Детелина“ – с много песни, танци и весело настроение поздравиха своите баби с празника, изказаха своята обич и признателност към тях. На Бабинден, нашата гостенка - баба Доне им разказа как в миналото нямало болници и трябвало опитни баби да помагат на майките да родят вкъщи рожбите си. С шарена кърпа на глава и престилка през кръста, тя пресъздаде някогашния обичай с една от куклите от къта за играчки. Малките ни „ детелинки“ с туптящи от вълнения сърца се потопиха и в магията на приказката. Децата – най-важното в живота ни, са тачени и от предците ни. Важно било да се раждат здрави, хубави и умни деца. Когато децата попитаха „Вие какви игри сте играли, когато сте били малки?”, нашата баба веднага се усмихна и започна да разказва и да играе заедно с децата игрите ”Дай, бабо, огънче”, „Варила баба кашица”, „Ринге, ринге рае“. И както всеки празник и този - завърши с хоро. Сърдечни благодарности на г –жа Донка Китанова за прекрасно предадените знания, за обичаите, традициите, игрите, любимите детски приказки и спомени. Децата от група“ Детелина“ връчиха благодарствена грамота на нашата златна баба – гостувала на празника. Обичаме те! 🍀

Циркът е радост, доброта, позитив и добро настроение! 🎪 А, кой е най -смешен и най-забавен на арената? 🥳 Познахте! Клоунът! 🃏 Децата от група ,,Детелина" имаха гост - клоунът "Коко", който апликираха в своите работни листи. Заедно с него децата посетиха света на шегата, смеха и забавлението! 🤹‍♂️😊🤹‍♀️ Щастлив петък и на Вас от група “Детелина”! 🍀

Акция от кампанията 🎄”Жива елха”🎄 на сдружение Зелена Странджа

.С много празнични емоции с песни и танци Коледния дух завладя и децата от група „Детелина“.

🍀📚 🍀Ден на самоуправлението! 🍀📚🍀 В началото на м. декември децата от трета група “Детелина” поемат "властта". Те влизат в ролята на директор, главен учител, пом. възпитатели, мед. сестри, домакин и огняр. Това е една много интересна за децата ситуационна игра, която ги учи на самостоятелност, увереност в собствените възможности, умение да поемат отговорност и да уважават труда на възрастните.

Децата от група „Детелина“ и техните родители изработиха къщички за птици, които ще украсят двора на детската градина. Инициативата е по проект Еразъм + ,която има за цел родителите да се включат заедно с своите деца по- активно в дейностите на детската градина и да се възпитава у децата грижовно и отговорно отношение към зимуващите птици. Съвременният живот налага учители, родители да обединят усилията си в името на децата. Това начинание постави началото на проект, на тема „Нека са радостни хора и птици“. Малчуганите придобиха знания за зимуващите птици и знаят от какво имат нужда птиците през зимния период от годината за да оцелеят в студа и как да се грижат за тях. Децата с нетърпение очакват да видят първите гости, за да помагат в грижата за тях. Изказваме благодарност на всички родители включили се в инициативата , и с нетърпение очакваме следващата дейност, която да реализираме заедно.

Денят на християнското семейство е празник ,който трябва да почитаме и уважаваме. 21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си, колко много ги обичаме и колко много значат те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова го посвещаваме на най- близките си хора и се зареждаме с много, много любов. На този ден малките "детелинки", с много усмивки и мъничко сълзи в очите поздравиха своите родители. Честит празник мили семейства! Нека има любов и топлина под всеки покрив! Нека разбирателството и веселия смях огласят домовете ви и в тях цари хармония, споделени и щастливи дни! ❤️👨‍👩‍👧‍👦❤️

Толерантност - това е милосърдие. Толерантност - това е добродетел. Толерантност- това е състрадателност. Толерантност- това е уважение. Толерантност- това е приятелство. Толерантност- това е търпение. Днес децата от група “Детелина „ отбелязаха Международния ден на толерантността. Малките възпитаници се запознаха по достъпен начин c думичката „толерантност“ и с интерес и желание се включиха във всички дейности ,най-вече в игрите, чиято цел беше да се научат на доверие, взаимопомощ, екипност и приятелство.

„Земя като една човешка длан….“ Г. Джагаров Има места, които не могат да се опишат – те трябва да се видят. А какво по-хубаво от това да споделим прекрасните емоции вашите пътувания и преоткриването на някои уникални кътчета в България с децата си? Днес с голямо вдъхновение, вълнение и много настроение съвместно с деца и родители сътворихме изложба „Красотата в природата през окото на фотообектива“! БЛАГОДАРИМ на всички семейства, че ни направиха съпричастни с красотите на България и пробудиха у децата любов към запознаването им с културни и природни забележителности, които развиват у тях чувството за отговорност, принадлежност и грижа към Родината ни. Благодарим за безрезервната подкрепа на всяка наша инициатива и активното Ви участие в осъществяването й!

Съпътстващата празника изложба „Да поканим морето в детската градина” бе подредена от материали,изработени от децата,съвместно с техните учители. Този ден се превърна в символ на загрижеността ни за опазване чистотата на морето и плажовете и за съхраняване на биоразнообразието

Международен ден на Черно море в ДГ „Детелина” Традиционно децата от Детска екоакадемия от група „Детелина” отбелязаха Международния ден за опазване чистотата на Черно море – 31 октомври.Празникът под надслов „Да помогнем на Черно море сега!”,изнесен от децата ,убеди малки и големи,че децата знаят как да запазят морето чисто,за да могат и тези,които ще дойдат след тях: хора,риби,птици,животни да му се радват и живеят с него,в него и от него. Изпратихте С много интерактивни, екологични игри,песни и танци децата отправиха послание към всички:"Пазете морето - то е наш приятел"!

В изпълнение на дейност по проект Еразъм + “See our nature”, децата от група “Детелина” гр. Поморие, съвместно с Информационен център – Инфо Пойнт, посетиха Ферма за щрауси “Четири сезона” и Спасителен център за диви животни – с. Скобелево, специализиран в лечението, рехабилитацията и връщане сред природата на редки и застрашени от изчезване диви животни и птици. Децата от ДГ “Детелина” осиновиха избрана от тях птица – Белошипа ветрушка, а събраните от тях средства, ще подпомагнат нейното лечение и възстановяване. За доброто дело децата получиха групов сертификат за осиновяване на животно в риск. Ако искате да видите децата си щастливи, заведе те ги сред природата.

Детското творчество може да бъде създадено от различни материали. Днес ние създадохме нашите шедьоври от тиквени семки. С помощта на този естествен материал дори и най-малките деца направиха своите есенни дървета със собствените си ръце. Есента е втора пролет, защото тогава всяко листо е цвете, а цветята са нашите деца. 🍁🌿🍂

Малчуганите от група "Детелина" пресъздадоха красотата на природата като изработиха охлювчета от кестени и направиха пана от отпечатъци на есенни листа.🍀🍂🍃🍁🐌 Обичаме те есен ! ❤️ Ти си прекрасна !

Есента е пъстроцветна и прекрасна и ни вдъхновява за много игри и творчество. Кестените - есенни вълшебници ! 🍁🍂🍁

УСПЕШНА, ПОЛЗОТВОРНА И УСМИХНАТА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА! 🍀📚

,, При нас е весело"

Прекланям се пред хляба до земята, че късче топъл хляб е равно на живот! Щом сред житата усмихва се душата, за хляба нека се говори с любов. ...

Растем здрави и силни

Великденските празници винаги ни вълнуват с посланието за силата на живот, за тържеството на духа и вярата! В тези светли дни децата Ви поздравяват и Ви пожелават да бъдете здрави, усмихнати, силни духом и уверени в себе си! Бъдете благословени с Любов! Светли празници!

С усмивка днес сърца печелиш. С усмивка ти превземаш върхове. Усмихни се и предай нататък. 😊🙂😊

Детска градина "Детелина" се превърна в арена на модно ревю от оригинални костюми изработени с много фантазия и изобретателност от Вас-родителите. Под такта на музика, с грейнали от щастие лица, децата показваха своите тоалети на различни герои и ги демонстрираха с гордост. Малките манекени се чувстваха като истински звезди. По червения килим дефилираха нашите красиви момчета и момичета, които блеснаха със своя чар и грациозност пред нас. Дизайнерката „Златокосата Есен“ благодари за прекрасните костюми на малки и големи, а децата с весело есенно настроение и песни обещаха, че догодина ще я очакват пак.🍁🍃🍂

И днес се прекланят децата на Левски пред подвига свят. С Апостола на свободата сме горди пред целия свят!

Днес във детската градина Баба Марта е дошла, значи цялата година ще е щедра и добра!

Честит ден на Земята! 🌍🌞🌱🌼🍀🌺 Земята е нашия дом! Земята е нашия подслон! Земята е наша отговорност! Нека всеки ден да ѝ благодарим! Да я пазим чиста и богатствата да й ценим!❤

Публикации:

група "Детелина"

Запалване на коледната елха

С Коледен флашмоб децата от ДГ „Детелина“ поздравиха своите родители. Всички заедно отброиха от 10 до 1 и … сградата на детската градина грейна в

Група "Делфинче"

Есен е!

Есен е! Един от най-вълшебните сезони, в който всичко избухва в пъстра красота, сякаш природата е спестявала цяла година за големия финал … Всяко листо

Група "Делфинче"

Европейската седмица на мобилността e ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност.

Децата от ДГ „Детелина“ с желание и интерес взеха участие и тази година в инициативата, която дава възможността да се изследват ролята на улиците в